Faq’s

Frequently Asked Quistions

Heb ik een rijbewijs nodig voor deze E-bike?

Je hebt geen rijbewijs nodig voor de Liberator en Brantley e-bike. Dus je stapt gewoon op en geniet van de geweldige ervaring die je niet snel zal vergeten.

 

Kan ik zonder elektrische ondersteuning toch fietsen op deze e-bike als op een normale fiets?

Ja, de manier van fietsen is precies hetzelfde, met het verschil dat de motor je helpt wanneer je de trapondersteuning inschakelt. Je hoeft dus vrijwel geen kracht te gebruiken. Ook zonder ondersteuning ervaar je geen tegenwerking van onze achterwielmotor. Je kunt met onze e-bikes overal fietsen waar andere fietsers komen, en daarnaast op nog veel meer plekken die andere fietsers het nakijken geven.

 

Moet je de Brantley of Liberator ergens registreren?

Je hoeft je e-bike nergens te registreren. Wel is het verstanding om je framenummer te noteren. Jou fiets is bij ons bekend en wij helpen je graag verder als je vragen hebt. Jij hoeft alleen maar te genieten van je geweldige e-bike!

 

Moet ik mijn e-bike verzekeren?

Je hoeft geen aparte verzekering af te sluiten voordat je de weg op gaat, je bent gewoon verzekerd door je normale WA verzekering. Wel is het verstandig om je bike te verzekeren tegen diefstal en schade,, dat doe je al voor een klein bedrag per maand.

 

Wat gebeurt er als tijdens het rijden de accu leeg raakt?

Als je per ongeluk met een lege accu komt te zitten, schakel dan de ondersteuning uit en fiets eenvoudig verder op eigen kracht. Als de ondersteuning uitstaat of je accu leeg is ervaar je verder geen tegenwerking van de motor van je e-bike.

 

Hoe snel rijdt de fiets?

Met ondersteuning, rijd je met een maximale snelheid van5 km / uur. Als je zelf trapt, rijd je zo hard als je wilt, zoals op een gewone fiets.

 

Hoe kan ik de elektrische fiets opladen?

De accu kan met de bijgeleverde lader overal opgeladen worden, als er maar een normaal 230 Volt stopcontact beschikbaar is. Tegenwoordig zijn er steeds meer plekken waar een 230 Volt aansluiting wordt aangeboden voor het opladen van elektrische fietsen. Je kunt je accu opladen terwijl hij in je fiets is opgeborgen maar je kunt hem natuurlijk ook uit de fiets halen om hem ergens anders op te laden of op te bergen.

 

Moet ik een helm dragen op de e-bike?

Je hoeft op onze e-bikes geen hem te dragen om dat ze voldoen aan de wettelijke eis voor een e-bike, voor je eigen veiligheid is het natuurlijk nooit onverstandig om je goed te beschermen als je er op uit trekt. Zeker bij gebruik offroad, wat met deze bike een enorme belevenis is, kan een helm goed van pas komen.

 

Welke factoren beïnvloeden de actieradius?

De reikwijdte van een e-bike wordt beïnvloedt door veel verschillende factoren, dus het is erg moeilijk om te bepalen hoeveel kilometer de accu van de e-bike mee zal gaan. De belangrijkste factoren zijn:

–  Routeprofiel (vlak terrein versus lange steile klim)
–  Weer (ideale temperatuur is rond de 20 ° C, geen wind)
–  Gewicht van berijder en belading (groter gewicht = groter verbruik)
–  Technische staat van de fiets (goed afgesteld en gesmeerde fiets heeft minder weerstand)
–  Bandenspanning (lage bandenspanning = hoger energieverbruik)
–  Rijstijl (hoe harder u zelf trapt, hoe minder het verbruik van de motor)
–  Geselecteerde stand van de trapondersteuning (hogere modus = hoger verbruik)
–  Accucapaciteit (hogere capaciteit = groter bereik)